Izomletapadás tünetei és kezelése


Az izomletapadást görcsösség, kötöttség kíséri, mely bármely izomcsoportot érinthet genetikai hajlamtól és terheléstől függően. A túl sok egyoldalú, berögzült mozgás, cipekedés, statikus terhelés, de még a stressz is kiválthatja. Általában helyi panaszokkal jár, mint pl.: hát-, nyak-, váll- és karfájdalom, zsibbadás, érzéskiesés. Ha a mélyebb izomcsoportot is érinti a kötöttség, akkor akadályozhatja a vér oxigéndús áramlását és tápanyag felszívódását a testben.

Ha a lapocka körüli izomcsoportok túl feszesek, görcsösek, akkor hajlamosak nagy nyomást, vagy húzást kifejteni az ízületekre, a háti bordákra. Emiatt nem frissül a testrészen a vérkeringés, a tüdőhöz is kisugárzik, ettől kevesebb oxigént tud felvenni, ezért napközben vagy éjszaka nehézlégzést tapasztalhatunk. Ezek együtt szívritmuszavarhoz vagy rendszeres pánikrohamhoz is vezethetnek. A tünetek kellemetlenebbek és erősebbek lehetnek, ha nincs megfelelő rendszeres testmozgás, illetve ha táplálkozásunk nem egészséges és kiegyensúlyozott. A lelki problémák, pszichés stressz is kártékony hatással van a testünkre és kiválthatja a fenti bántalmakat.

Gyógymasszázzsal az izomcsoportok tónuseltolódásait oldjuk fel, stimuláljuk az izom és ideg összeköttetéseket, miközben a beteg teljesen ellazult állapotban van. Gyógymasszázs hatására gyorsan és tartósan visszaáll egészséges állapotba az izomrendszer. Mindig törekedni kell a keringés frissítésére, mert a pangás hosszú távon károsítja az egész szervezetet. Ha egy izom vérkeringése nem megfelelő, akkor az elkezd leépülni, sorvadni. Az idegfájdalom mindennapossá válhat, megnehezülhet a mozgás. Testünk összeszorulása miatt különböző zavarokat észlelhetünk magunkon. Ezek együttese kihat a szervek működésére is, tehát ne hanyagoljunk el egy panaszt, hanem forduljunk szakemberhez. Rendszeresen igénybe vett gyógymasszázzsal csökkenthető, sőt megszüntethető a nehézlégzés, szívritmuszavar és pánikroham.
#tényiviktóriamasszőr #masszázspécs #tényiviki #masszázsterapeutapécs #gyógymasszázspécs #gyógymasszőr

6971 megtekintés